www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της ΓΙΑΓΙΑΣ
Γεμιστά αυγά
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
  • Υλικά για 12 άτομα:
    • 6 αυγά βρασμένα σφιχτά
    • 2 ξαλμυρισμένα φιλέτα αντσούγιας κοπανισμένα
    • χυμός ½ λεμονιού
    • 12 κ.κ.σ. μαγιονέζα
    • 1 κλωνάρι μαϊντανός
    • 1 φ.τ. λάδι
    • 6 μαύρες ελιές για γαρνίρισμα
    • 1 κ.κ.γ. μουστάρδα
    • αλάτι
    • πιπέρι
  • Εκτέλεση :

  • Κόβετε τα βρασμένα αυγά κατά μήκος και αφαιρείτε με προσοχή τους κρόκους (για να είναι σταθερά μπορείτε να κόψετε και μια πολύ λεπτή φέτα από το κυρτό μέρος). Δουλεύετε καλά τους κρόκους με το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, την κοπανισμένη αντσούγια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Γεμίζετε με το μείγμα τα αβγά και με ένα κουτάλι της σούπας στρώνετε από πάνω μαγιονέζα. Γαρνίρετε με κομματάκια ελιάς και φύλλα μαϊντανού.
Επιμέλεια: Margarita
www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here