. |
Υλικά για 4 άτομα :
-
500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 κλωνάρι μαϊντανό
-
1 φ.κ. λάδι και λάδι για τηγάνισμα
-
1 κύβος ζωμού κρέατος
-
8 κ.σ. ρύζι σούπας
-
20γρ. βούτυρο αγελάδος
-
½ φ.τ. γάλα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση :
Πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο
μύλο του μπλέντερ. Το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι, ½ φ.κ. λάδι, ½ φ.κ. νερό και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρές
μπάλες και αλευρώνετε. Σε βαθύ σκεύος λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε ½
φ.κ. λάδι και όταν κάψει καλά τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε
5 πιάτα της σούπας νερό, τον κύβο κρέατος, αλατοπίπερο και μόλις πάρε βράση,
το ρύζι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Πριν από το σερβίρισμα
προσθέτετε το γάλα.
Επιμέλεια: Margarita
|