. |
Υλικά για 3-4 άτομα :
-
500γρ. πένες
-
4 μέτριες μελιτζάνες
-
λάδι για τηγάνισμα
-
4-5 φρέσκιες ντομάτες
-
1 κ.κ.γ. ζάχαρη
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε
κύβους και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο
σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη,
τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Βράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σβήνετε
τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες και τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Βράζετε
και σουρώνετε τα ζυμαρικά. Προσθέτετε τη σάλτσα και αναμιγνύετε 2-3 φορές
πάνω στην ακόμη ζεστή εστία της κουζίνας. Σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Επιμέλεια: Margarita
|