. |
-
Υλικά για 4 άτομα
:
-
750γρ. ψαχνό χοιρινό κομμένο σε
μερίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 φ.κ. λάδι
-
500γρ. σπανάκι
-
1 φ.κ. κόκκινο ξηρό κρασί
-
3 γ.κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
-
3 γ.κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
30γρ. βούτυρο αγελάδος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές
φέτες και στρώνετε στον πυθμένα του σκεύους. Αλατοπιπερώνετε το κρέας
και το τοποθετείτε στο σκεύος χωρίς νερό. Προσθέτετε το λάδι και βράζετε
με το καπάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8 ώρες. Βγάζετε το κρέας και στο
ζωμό προσθέτετε το κρασί και το σπανάκι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10
λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το αγελαδινό βούτυρο
και αλατοπίπερο.
Επιμέλεια: Margarita
|