. |
Υλικά για 3-4 άτομα :
-
500γρ. ριγωτό κοφτό ζυμαρικό
-
1,5 κονσέρβα τόνου σε νερό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 κ.κ.γ. ξερό βασιλικό
-
3/4 φ.τ. λάδι
-
αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
-
1 φ.κ. κεφαλοτύρι
-
½ κ.κ.γ. τριμμένο μοσχοπίπερο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Τρίβετε το κρεμμύδι και το βράζετε
μαζί με το βασιλικό σε δυνατή φωτιά, με ελάχιστο νερό. 'Oταν το νερό τελειώσει,
ρίχνετε τον τόνο που έχετε στραγγίσει από το νερό του και τον δουλεύετε
μαζί με το λάδι, σε δυνατή φωτιά μέχρι να το ρουφήξει όλο. Προσθέτετε το
μοσχοπίπερο, αλάτι, πιπέρι και τραβάτε από τη φωτιά. Προσθέτετε αδιάλυτο
γάλα εβαπορέ και στο τέλος το κεφαλοτύρι. Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά.
Αναμειγνύετε σε βαθύ σκεύος με τη σάλτσα.
Επιμέλεια: Margarita
|