. |
Υλικά για 4 άτομα :
-
750γρ. κιμάς
-
½ κιλό σπαγγέτι
-
200γρ. φέτα
-
1 αυγό
-
½ φ.τ. λάδι(και λάδι για τηγάνισμα)
-
1 γ.κ.γ πολτός ντομάτας
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.γ. μοσχοπίπερο
-
1 γ.κ.γ. ρίγανη
-
2 φύλλα δάφνης
-
½ φ.τ. κόκκινο ξηρό κρασί
-
4 γ.κ.σ. φρυγανιά
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Αναμειγνύετε καλά το αυγό, το
λάδι, το παξιμάδι, το μισό σκόρδο ψιλοτριμμένο, το τριμμένο μοσχοπίπερο
και αλάτι με τον κιμά. Πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος κάστανου και τα τηγανίζετε.
Σ’ ένα μπολ δουλεύετε τη φέτα με τη ρίγανη. Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά.
Προσθέτετε στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο
σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και 1 φ.τ. νερό. Σιγοβράζετε χωρίς καπάκι μέχρι
να πήξει η σάλτσα. Σβήνετε με κρασί, προσθέτετε τη φέτα και αναμειγνύετε
καλά με τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως.
Επιμέλεια: Margarita
|