. |
Υλικά για 4 άτομα
:
-
750γρ. ψαχνό μοσχαρίσιο κομμένο
σε 8 κομμάτια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
3-4 φρέσκιες ντομάτες ή ανάλογο
χυμό
-
4 μακρουλές μεγάλες μελιτζάνες
-
1 φ.κ. λάδι + λάδι για τηγάνισμα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Μαραίνετε το κρεμμύδι σε λάδι,
σοτάρετε το κρέας και ρίχνετε τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη. Προσθέτετε
ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε. Κόβετε κάθε μελιτζάνα σε 4 φέτες
κατά μήκος. Τις τηγανίζετε και σε ένα πιάτο βάζετε από δυο φέτες μελιτζάνας
σταυρωτά. Τοποθετείτε στο κέντρο μια μερίδα κρέατος και διπλώνετε τις λωρίδες
της μελιτζάνας, στηρίζοντας με οδοντογλυφίδες. Βάζετε τα τυλιγμένα κομμάτια
του κρέατος σε σκεύος για φούρνο, περιχύνετε με τη σάλτσα του φαγητού και
ψήνετε στους 175 C μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Επιμέλεια: Margarita
|