. |
-
Υλικά για 3-4 άτομα
:
-
750γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
2 αυγά
-
τριμμένη γαλέτα
-
4 μεγάλες πατάτες
-
1 λεμόνι
-
1 κλωνάρι μαϊντανό
-
λάδι για τηγάνισμα
-
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και
πλάθετε λεπτά μικρά μπιφτέκια. Βουτάτε στα χτυπημένα αυγά, μετά στη γαλέτα
και, αφού τα τινάξετε για να φύγει η περιττή γαλέτα, τηγανίζετε σε μέτρια
προς δυνατή φωτιά και από τι δύο πλευρές. Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε
και τις κόβετε σε κύβους. Τηγανίζετε τους κύβους σε μέτρια φωτιά και στο
τέλος προσθέτετε πολύ ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και το αλάτι. Λιώνετε το
βούτυρο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τα σνίτσελ. Σερβίρετε με τις
ζεστές πατάτες.
Επιμέλεια: Margarita
|