. |
-
Υλικά για 4 άτομα:
-
750γρ. χοιρινό, άπαχο ψαχνό
-
5-6 πράσα
-
2,5 φ.τ. σπυρωτό ρύζι
-
½ φ.τ. λάδι
-
αδιάλυτο γάλα εβεπορέ
-
½ σκελίδα σκόρδο
-
½ κ.κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Ροδίζετε το κρέας στο λάδι.
Κόβετε τα πράσα σε πολύ ψιλές ροδέλες και τα στρώνετε στον πυθμένα της
κατσαρόλας. Βάζετε το κρέας από πάνω και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά,
χωρίς νερό και με σκεπασμένο το σκεύος για 4-5 ώρες. Σουρώνετε τα λιωμένα
πράσα από το ζωμό και τα πολτοποιείτε στο μύλο του μπλέντερ. Προσθέτετε
τη ζάχαρη, το χυμό του σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο γάλα εβαπορέ
μέχρι το μείγμα να γίνει μια υπόλευκη σάλτσα. Στο ζωμό προσθέτετε νερό
(σύνολο ζωμός+νερό=6φ.τ.) και αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά
και ρίχνετε το ρύζι. Σερβίρετε το κρέας με το ρύζι και περιχύνετε με τη
σάλτσα.
Επιμέλεια: Margarita
|