www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΚΙΝΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Τηγανητό χοιρινό με μανιτάρια
  • Υλικά για 2 άτομα:
    • 350γρ. άπαχο χοιρινό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
    • 2κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • 2κ.σ. ξηρό σέρι(ή κρασί)
    • 4 αποξηραμένα κινέζικα μανιτάρια
    • 1κ.σ. ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
    • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα με χωρισμένες τις στρώσεις του
    • 1 εκ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο 
    • 1κ.κ. ζάχαρη
    • 2-3 σταγόνες σησαμέλαιο
    • αλάτι
  • Εκτέλεση :
    Μαρινάρουμε το χοιρινό στη σάλτσα σόγιας και στο σέρι για περίπου 30΄. Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 15΄. Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε, αφαιρούμε όσα κομμάτια παραμένουν σκληρά και τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Ρίχνουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και τα γυρίζουμε για 3΄. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάτα του, τη ζάχαρη και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για ακόμη 3΄. Τελευταία ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 3΄. Αλατίζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. 

    χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ

    Μπανάνες τηγανητές

  • Υλικά για 4-6 άτομα:
    • 100γρ. αλεύρι
    • 1/4 κ.κ. αλάτι
    • 6 κ.σ. χλιαρό νερό
    • 4 κ.κ. ελαιόλαδο
    • 2 ασπράδια
    • 3 μεγάλες μπανάνες
    • χυμό μισού λεμονιού
    • λάδι για τηγάνισμα

    • Για το σιρόπι:
    • 1/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι
    • 2/4 φλιτζ. νερό
    • 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
    • 1 μικρό μπαστουνάκι κανέλα
  • Εκτέλεση :

  • Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτισε ένα μπολ και φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και τα χτυπάμε ώσπου να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ ώσπου να γίνουν μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Αμέσως μετά τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα και αμέσως μετά βουτάμε τις φέτες φρούτου μέσα σ’ αυτό. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις μπανάνες στο καυτό λάδι ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε και περιχύνουμε τις τηγανισμένες μπανάνες που τις έχουμε αφήσει προηγουμένως να κρυώσουν. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό. 

    χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ

    Ρύζι τηγανητό

  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 1 κούπα ινδικό ρύζι μπασμάτι, καθαρισμένο και πλυμένο
    • 2 ½ φλιτζ. νερό
    • ½ φλιτζ. αρακά καθαρισμένο
    • ½ φλιτζ. ανάμεικτα λαχανικά(καρότο, φασολάκια, καλαμπόκι, κόκκινες πιπεριές) 
    • 5 φετούλες μπέϊκον, ψιλοκομμένες
    • 1-2 αβγά 
    • 1 φλιτζ. γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
    • 1 κ.κ. σησαμέλαιο
    • 1 ½ κ.κ. αλάτι
  • Εκτέλεση :

  • Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το ρύζι. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά γύρω στα 15΄. Κατόπιν απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψάκι και το διατηρούμε ζεστό στον θερμοθάλαμο του φούρνου για να γίνει σπυρωτό. Σε ένα τηγάνι σπάμε τα αβγά, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε το μπέϊκον και τις γαρίδες. Σε άλλο τηγάνι βράζουμε με λίγο νεράκι τα λαχανικά γύρω στα 10-15΄. Αναμειγνύουμε, τέλος, όλα τα υλικά προσθέτοντας και το σησαμέλαιο στο τηγάνι για περισσότερη γεύση. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη σόγια σος απευθείας. Σερβίρουμε σε πιατέλα διατηρώντας το ρύζι ζεστό.

    χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ

    Κοτόπουλο τηγανητό

  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 1200γρ. στήθος κοτόπουλο
    • 1 ποτ. κρασιού σόγια sauce
    • 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
    • 1 ποτ. κρασιού σησαμέλαιο
    • 2-3 κ.κ. brown ζάχαρη
    • 2 κ.κ. τσίλι medium
    • 2 κ.κ. τζίντζερ σε σκόνη medium
    • 2 κ.σ. σουσάμι
    • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λίγο σησαμέλαιο για τηγάνισμα
  • Εκτέλεση :

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες και το χτυπάμε ελαφρά ώστε να έχει πάχος το πολύ τέσσερα χιλιοστά. Σε ένα μπολ χύνουμε τη σόγια sauce, το κρασί, το σησαμέλαιο, την καφέ ζάχαρη, το τσίλι, το τζίντζερ, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Το τοποθετούμε σε παράλληλες σειρές μέσα σε ένα μακρόστενο τάπερ και περιχύνουμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως. Κλείνουμε το τάπερ και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες. Σε φαρδύ τηγάνι και με μέτρια θερμοκρασία βάζουμε λίγο σησαμέλαιο και αφού ζεσταθεί τοποθετούμε μια στρώση από το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει λευκή απόχρωση(γύρω στα 2-3 λεπτά) το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα αφαιρώντας τα υλικά (κρεμμύδι, σκόρδο) που χρησιμοποιήσαμε για το μαρινάρισμα. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια sauce που έχουμε κρατήσει από το μαρινάρισμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αντί για στήθος κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψαρονέφρι.

       


    Επιμέλεια: Margarita

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here