www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΔΑΝΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Ρέγκες μαρινάτες
  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 500γρ. φιλέτα καπνιστής ρέγκας
    • 2 κρεμμύδια
    • 750γρ. γάλα
    • 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο

    • Για τη μαρινάδα
    • 250γρ. ξίδι
    • 250γρ. νερό
    • 2 κλωνάρια θυμάρι
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • Εκτέλεση :
    Ξαλμυρίζουμε τις ρέγκες μέσα στο γάλα για τουλάχιστον 2-3 ώρες και μετά τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τοποθετούμε μέσα σε μια πιατέλα μια στρώση φιλέτα ρέγκες, έπειτα μια στρώση κρεμμύδια και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα, που την έχουμε φτιάξει βράζοντας το νερό με το ξίδι, το θυμάρι, τη δάφνη και το μαύρο πιπέρι ώσπου να ελαττωθεί κατά το 1/3 περίπου. Προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 5-6 μέρες στο κάτω μέρος του ψυγείου και μετά τις σερβίρουμε.
    x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

    Γλυκό με μαρμελάδα από βατόμουρα(γλυκό)

  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 3 αβγά
    • 250γρ. αλεύρι
    • 250γρ. ζάχαρη
    • 125γρ. βούτυρο
    • 200γρ. μαρμελάδα βατόμουρα
    • 70γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
    • 1 φακελάκι μαγιά χημική
    • 1 βανίλια
    • ζάχαρη άχνη
  • Εκτέλεση : 

  • Δουλεύουμε τους κρόκους των αβγών με μια μικρή ποσότητα ζάχαρης και τη βανίλια, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο, το αλεύρι και τέλος τη μαγιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και τη βουτυρώνουμε. Βάζουμε τη ζύμη στο κέντρο και την ανοίγουμε με τα χέρια ώσπου να καλύψει όχι μόνο το εσωτερικό και τα τοιχώματα της φόρμας αλλά να ξεπεράσει την περιφέρεια κατά 3εκ. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε με προσοχή την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα σε σκόνη. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα από βατόμουρα στο κέντρο της φόρμας και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε τη μαρμελάδα με τη μαρέγκα των αβγών και τα αμύγδαλα. Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Επιμέλεια: Margarita
www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here