. |
Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)
-
Υλικά για 6 άτομα:
-
400γρ. βρασμένα ρεβίθια
-
1 κρεμμύδι λιωμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
-
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
-
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
-
1-2 κουταλάκια σούπας ταχίνι
-
½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγέν
-
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
-
λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς(αν
χρειαστεί)
-
λίγο νερό(αν χρειαστεί)
-
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-
αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα
με όλα τα υλικά εκτός του λάδι. Πλάθουμε στρογγυλά πλακουτσωτά κεφτεδάκια.
(Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό
το δένουμε με λίγο αλεύρι.) Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά,
ίσα ίσα να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτέδων. Τους αφήνουμε για λίγο σε
απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστοί με γιαούρτι ή με μια αραιή σάλτσα
που φτιάχνουμε χτυπώντας καλά 1 κ.σ. ταχίνι με 4 κ.σ. νερό(και μια λιωμένη
σκελίδα σκόρδο προαιρετικά).
Επιμέλεια: Margarita
|