. |
-
Υλικά :
-
4 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
-
1 μπέϊκιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
-
½ κουταλάκι αλάτι
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
-
4 κουταλιές σούπας λάδι
-
3/4 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
-
1 κουταλάκι κανέλλα
-
Εκτέλεση :
Την Φανουρόπιτα μπορούμε να
την παρασκευάσουμε πολύ εύκολα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι και κάνουμε
με τα χέρια μας μια λακκούβα μέσα στην οποία ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Κατόπιν, ζυμώνουμε όλα τα υλικά έως ότου γίνουν κανονικό ζυμάρι. Αφού τελειώσει
κι αυτή η δουλειά τοποθετούμε το ζυμάρι σε ταψί λαμαρίνα και ψήνουμε για
50 λεπτά περίπου στους 1700 C.
Επιμέλεια: Margarita
|