www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Χοιρινό πόδι α λα μπαβαρουάζ
  • Υλικά για 4 άτομα:
    • 1 χοιρινό πόδι
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 καρότο
    • 1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
    • 3 κόκκους πιπέρι πράσινο
    • ½ κ.κ. πιπέρι μαύρο
    • αλάτι
  • Εκτέλεση :
    Πασπαλίζουμε το πόδι με αλάτι και με μαύρο αλεσμένο πιπέρι. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα 4. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε. Γεμίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με 250γρ. νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το κύμινο και το πράσινο πιπέρι και το βάζουμε στο φούρνο. Τοποθετούμε το πόδι πάνω στη σχάρα του φούρνου, επάνω από το πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ραντίζουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος πολλές φορές το πόδι με τον ζωμό που υπάρχει μέσα στο σκεύος. Ετσι, η επιφάνεια του κρέατος θα ροδίσει και θα γίνει τραγανή. Σερβίρουμε με βραστό ξινολάχανο, με λάχανο σαλάτα ή με βραστές πατάτες.

    x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

    Μικρά αμυγδαλωτά(γλυκό)

  • Υλικά για 4-8 άτομα:
    • 200γρ. αλεύρι
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 4 αβγά
    • 100γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
    • 100γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
    • 125γρ. βούτυρο
    • 1κ.κ. χημική μαγιά
    • χυμό ½ λεμονιού
  • Εκτέλεση :

  • Χτυπάμε τη κρέμα μέσα σε μεγάλη σαλατιέρα, τα αβγά και τη ζάχαρη. Χρειάζεται πολύ χτύπημα για να γίνει το μείγμα κρεμώδες και ομογενές. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τα αμύγδαλα σε σκόνη και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα στη ζύμη και την ανοίγουμε πάνω σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τη βάζουμε στο φούρνο. Αφήστε να ψηθεί 20-25 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε ορθογώνια κομματάκια όσο είναι ακόμη ζεστή και την αφήνουμε να κρυώσει.

Επιμέλεια: Margarita
www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here