. |
Καυτός κεραυνός
-
Υλικά για 6 άτομα :
-
500γρ. λουκάνικο(όσο το δυνατόν
πιο άπαχο) ή μορταδέλα
-
1,5 κ. πατάτες
-
1 κ. ξινόμηλα
-
αλάτι
Εκτέλεση :
Βράζουμε το λουκάνικο σε χαμηλή
φωτιά για 30 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα και τις πατάτες, τα ρίχνουμε
στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμη 30΄(αν έχουμε επιλέξει
μορταδέλα, τα βράζουμε ταυτόχρονα όλα μαζί για 30΄). Βγάζουμε στο τέλος
του μαγειρέματος το λαρδί. Λειώνουμε τα μήλα και τις πατάτες στο νερό του
μαγειρέματος. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε νερό, γιατί ο πουρές
δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτός. Αν το λουκάνικο είναι αλμυρό, ίσως να
μη χρειαστεί να ρίξουμε αλάτι στο φαγητό. Σερβίρεται πολύ ζεστό, με το
λουκάνικο κομμένο σε φέτες και τοποθετημένες επάνω στον πουρέ.
|