www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Γεμιστές πιπεριές
  • Υλικά για 4 άτομα :
    • 8 μεσαίες μακρόστενες πιπεριές
    • 1 μεσαίο κρεμμύδι
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 60γρ. ρύζι
    • 600γρ. χοιρινός κιμάς
    • αλάτι πιπέρι
    • Για τη σάλτσα
    • 1lt ντοματοχυμός
    • μερικά φύλλα σέλερι
    • 3 κ.σ. αλεύρι
    • 30γρ. βούτυρο
    • 1-2 κ.κ. ζάχαρη
    Εκτέλεση :

    Αδειάζουμε τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και λίγο αλάτι και τα σκεπάζουμε με νερό. Όταν μαγειρευτεί το ρύζι τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά στο ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα(όχι μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο). Βράζουμε τον ντοματοχυμό και την περιχύνουμε επάνω από τις πιπεριές. Προσθέτουμε το σέλερι και το υπόλοιπο κρεμμύδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά. Απομακρύνουμε τις πιπεριές από τη σάλτσα. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λειωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Το χρησιμοποιούμε για να πήξει η σάλτσα ντομάτας και μετά ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Στο τέλος βάζουμε πάλι προσεκτικά τις γεμιστές πιπεριές στη σάλτσα και τις αφήνουμε για 10΄. Σερβίρουμε με βραστές πατάτες. 

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here