www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΙNΔΙΕΣ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Αρνάκι κόρμα
  • Υλικά για 4 άτομα:
    • 2 κρεμμύδια κομμένα
    • 2,5 εκ. πιπερόριζα
    • 2 κ.σ. καθαρισμένα αμύγδαλα
    • 6 κ.σ. νερό
    • 1 κ.κ. κάρδαμο σε σκόνη
    • 1 κ.κ. γαρύφαλλο
    • 1 κ.κ. κανέλα
    • 1 κ.κ. κύμινο
    • 1 κ.κ. κόλιαντρο
    • 1/4 κ.κ. πιπέρι καγέν
    • 3 κ.σ. σπορέλαιο
    • 900γρ. αρνί ψαχνό κομμένο σε κύβους
    • 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • αγγούρι και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση :
    Βάζουμε τα κρεμμύδια, την πιπερόριζα, τα αμύγδαλα και το σκόρδο σε μπλέντερ μαζί με νερό ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αναμειγνύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα και σοτάρουμε το αρνί για 5 λεπτά ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Παίρνουμε το μείγμα από το μπλέντερ και το τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς το ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, μια κουταλιά σούπας κάθε φορά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Το σκεπάζουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Το μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με το αγγούρι και τις φέτες λεμονιού. Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι ή πιλάφι, poppadoms, αγγούρι και γιαούρτι και sag allo (σπανάκι και πατάτα κάρι). 
    x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

    Χοιρινό βινταλού

  • Υλικά για 4 άτομα:
    • 120ml σος βινεγκρέτ
    • 500γρ. χοιρινό κομμένο σε κύβους
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    • 2 κ.κ. σπόρους μουστάρδα
    • 1 κ.κ. σπόρους κύμινο 
    • 5-6 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
    • 15γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη
    • 4 γαρύφαλλα
    • 2,5εκ ξυλάκια κανέλα
    • 6-8 κόκκους πιπέρι
    • 6-8 φύλλα κάρι
    • 3 κ.σ. λάδι
    • 500γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    • 1/2 κ.κ. τούμερικ
    • αλάτι 
    • κορίανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση :

  • Μουσκεύουμε το χοιρινό με λίγο λάδι και με μια κουταλιά της σούπας νερό. Το στραγγίζουμε και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε καλά το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κύμινο, το σκόρδο, το τζίντζερ, την κανέλα, το πιπέρι μαζί με λίγο τζίντζερ. Προσθέτουμε στην καυτερή σάλτσατο χοιρινό και το ανακατεύουμε. Καλύπτουμε και μαρινάρουμε για 15΄-20΄. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φύλλα κάρι ώσπου να αποκτήσουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο χοιρινό, τις ντομάτες και το τούμερικ, και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ντομάτα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τζίντζερ και αλάτι κατά προτίμηση. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40΄-50΄ ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, αλλά προσέχοντας το μείγμανα παραμείνει πηχτό. Τελειώνοντας γαρνίρουμε με κορίανδρο και σερβίρουμε με ρύζι. 

    x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

    Αρνάκι με κάρι

  • Υλικά για 4 άτομα:
    • 4 κ.σ. λάδι 
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 5 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 500γρ. αρνάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 25γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη και λειωμένη
    • 3 πράσινες πιπεριές χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
    • ½ κ.κ. τουμέρικ
    • 2 κ.κ. σκόνη άνηθο
    • 40γρ. κρέμα καρύδας
    • 250ml νερό
    • κορίανδρο ψιλοκομμένο
    • φέτες λεμόνι για γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση :

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ώσπου να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το κρέας, το τζίντζερ και το τούμερικ και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε για 6΄-7΄ ώσπου να στεγνώσει το κρέας. Ραντίζουμε με άνηθο και αλάτι, προσθέτουμε την καρύδα, ανακατεύουμε το μείγμα και τηγανίζουμε για 1΄-2΄. Συμπληρώνουμε το νερό και τα φύλλα κορίανδρου. Καλύπτουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄-40΄. Γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι και σερβίρουμε με ρύζι.

Επιμέλεια: Margarita
www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here