www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Colcannon (πατάτες μα λάχανο και πράσα)
  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 450γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 450γρ.λάχανο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
    • 2 μικρά πράσα κομμένα σε φέτες
    • 2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα ή κρέμα γάλακτος
    • 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    • λειωμένο βούτυρο για το σερβίρισμα
  • Εκτέλεση :
    Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε το λάχανο σε μια άλλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά ώσπου να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και τις πατάτες και το λάχανο. Βάζουμε τα πράσα και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τα πράσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες, μετά το λάχανο, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζεσταίνουμε μαζί σε μέτρια φωτιά ώσπου να ανακατευτούν καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ζεστή πιατέλα και φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση. Ρίχνουμε μέσα λίγο λειωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε την τελευταία στιγμή. Μπορούμε να σερβίρουμε μαζί με παϊδάκια ή λουκάνικα. 
    x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

    Ιρλανδικό ραγού

  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 1 ½ κ. κρέας αρνίσιο(στήθος, ώμος, λαιμός)
    • 500γρ κρεμμύδια
    • 1 ½ κ. πατάτες
    • 40γρ. βούτυρο
    • 1κ.κ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2-3 κλωνάρια εστραγκόν ή θυμάρι
    • αλάτι, πιπέρι
    • (προαιρετικά)500γρ. ζωμό κρέατος από κύβο
  • Εκτέλεση :

  • Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους και τους πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Τοποθετούμε διαδοχικά στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κύβους, μια στρώση κρεμμύδια, τις μισές πατάτες και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε ανάμεσα σε κάθε στρώση. Βάζουμε και τις υπόλοιπες πατάτες. Προσθέτουμε το θυμάρι ή το εστραγκόν, τον μαϊντανό και περιχύνουμε με μισό λίτρο κρύο νερό (ή με ζωμό κρέατος). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει, κουνώντας πότε πότε το φαγητό, τουλάχιστον δύο ώρες. Σερβίρουμε το ραγού σε πιατέλα.

    Επιμέλεια: Margarita

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here