www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Πέστροφες au bleu
  • Υλικά για 4 άτομα :
    • 4 πέστροφες
    • 1 ποτήρι ξύδι από κρασί
    • 250γρ. άσπρο ξηρό κρασί
    • 1 καρότο
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 γαρύφαλλα
    • 1 μπουκέ γαρνί: θυμάρι, δάφνη και μαϊντανό ψιλοκομμένο 
    • 60γρ. βούτυρο
    • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
    • αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση :
    Ετοιμάζουμε το ζωμό σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα: βάζουμε μέσα το καρότο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το άσπρο κρασί, μισό λίτρο νερό, τα γαρύφαλλα, το μπουκέ γαρνί και αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20΄. Ζεσταίνουμε το ξίδι και το ρίχνουμε καυτό πάνω στις πέστροφες. Βάζουμε τις πέστροφες(τις οποίες έχουμε καθαρίσει) στον ζωμό για 10΄ χαμηλώνοντας τη φωτιά, για να σιγοβράσουν. Τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε μια πιατέλα. Σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το ζωμό ώσπου να μείνουν δυ0-τρία ποτήρια και προσθέτουμε το βούτυρο, αφού αφαιρέσουμε το μπουκέ γαρνί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τρεις κουταλιές ζωμό(σταδιακά), ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το μείγμα στον ζωμό που θα γίνει πιο πηχτός. Αφήνουμε τη σάλτσα αυτή να βράσει 2΄ ανακατεύοντας καλά και έπειτα τη ρίχνουμε πάνω στις πέστροφες. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Επιμέλεια: Margarita

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here