. |
Κοτόπουλο ζολόφ με ρύζι
-
Υλικά για 4 άτομα :
-
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε 4-6
κομμάτια
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
5γρ. αποξηραμένο θυμάρι
-
30ml φυτικό λάδι
-
400γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες
-
15ml ντοματοπελτές
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
450ml κύβο κοτόπουλου ή ζωμό κοτόπουλου
-
30γρ. γαρίδες
-
1 πράσινο τσίλι ξεφλουδισμένο και
ψιλοκομμένο
-
350γρ. μακρύ σπυρωτό(καλά πλυμένο)
ρύζι
-
φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι για
γαρνίρισμα
Εκτέλεση :
Τρίβουμε το σκόρδο και το θυμάρι
επάνω στο κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε
μέτρια φωτιά τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και το κρεμμύδι. Αφού περάσουν
15΄, αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα ώσπου να πήξει ο ντοματοπολτός.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου χαμηλώνοντας την φωτιά και ανακατεύοντας
καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά από τη σάλτσα. Ύστερα από 10΄ προσθέτουμε
τις γαρίδες και το τσίλι. Σε ξεχωριστό σκεύος βράζουμε το ρύζι σε 300ml
της σος αναμειγμένα με 150ml νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε
στη φωτιά ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά. Τοποθετούμε επάνω στο ρύζι ένα
κομμάτι αλουμινόχαρτο, ξανασκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε
να βράσει επί 20΄ ακόμη, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Μεταφέρουμε το
κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Σιγοβράζουμε τη σος ώσπου να μείνει η μισή και
περιχύνουμε το κοτόπουλο και το ρύζι. Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.
|