. |
Μπακαλιάρος α μπρας
-
Υλικά για 4 άτομα :
-
800γρ. μπακαλιάρος παστός
-
1 κ. πατάτες
-
2 φύλλα δάφνη
-
5 αβγά
-
3 κρεμμύδια
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
μια πρέζα μοσκοκάρυδο τριμμένο
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
λάδι για τηγάνισμα
-
πιπέρι
Εκτέλεση :
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια
περίπου των 150γρ.. Τον ξαλμυρίζουμε για τουλάχιστον 12 ώρες, αλλάζοντας
τακτικά το νερό. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα, και τον τεμαχίζουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μπαστουνάκια σε μέγεθος σπίρτου.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα ολόκληρες τις
σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και τα φύλλα δάφνη, και τα αφαιρούμε όταν
ροδίσουν. Στο αρωματισμένο αυτό λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο όταν γίνουν διάφανα. Αφήνουμε στη φωτιά
για 15΄. Τηγανίζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε πρώτα στραγγίσει. Στη
συνέχεια χτυπάμε τα αβγά με το πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό, και
τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις πατάτες. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη
σπάσουν οι πατάτες και βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά μόλις ψηθούν τα
αβγά. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο και τις πατάτες με τα αβγά ζεστά. Αν θέλουμε
συνοδεύουμε με ρύζι και ελιές χωρίς κουκούτσια.
|