. |
Καμπάμπ χαλαμπί (αρνί κεμπάπ με γιαούρτι)
-
Υλικά για 4-6 άτομα :
-
900γρ. αρνί άπαχο κομμένο σε μικρούς
κύβους
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 κ.κ. πάπρικα
-
3 κ.σ. λάδι
-
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
-
25γρ. μαργαρίνη λειωμένη
-
240γρ. γιαούρτι
-
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό(ή μέντα)
-
3 πίτες για σουβλάκι
-
αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε το κρεμμύδι,
την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι με δυο κουταλιές λάδι και σε αυτό το
μείγμα μαρινάρουμε το κρέας επί δύο ώρες το λιγότερο. Το στραγγίζουμε και
κρατάμε το ζουμί. Περνάμε το κρέας σε σουβλάκια και το ψήνουμε σε πολύ
ζεστό φούρνο. Εν τω μεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτουμε
την ντομάτα και βράζουμε για 5΄. Ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει
και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄. Τηγανίζουμε λίγο τις πίτες, τις
κόβουμε σε λωρίδες, τις βάζουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη λιωμένη
μαργαρίνη. Αδειάζουμε πάνω την σάλτσα και βάζουμε τα κομματάκια του αρνιού
αφού πρώτα τα έχουμε βγάλει από τα ξυλάκια. Σκεπάζουμε με γιαούρτι και
πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή τη μέντα.
|