. |
Πουρές με ρυζάλευρο
-
Υλικά για 4 άτομα :
-
300ml νερό
-
25γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
300ml γάλα
-
μία πρέζα αλάτι
-
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
275γρ. ρυζάλευρο
-
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό, το βούτυρο
και το γάλα σε μια κατσαρόλα και αφού βράσουν ρίχνουμε το αλάτι και τον
βασιλικό. Προσθέτουμε το ρυζάλευρο ανακατεύοντας δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα
για να μη σβολιάσει το μείγμα. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε σε
χαμηλή φωτιά επί 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Για να καταλάβουμε
ότι το φαγητό είναι έτοιμο και δεν έχει σβόλους τρίβουμε λίγο μείγμα με
τα δάχτυλα για να διαπιστώσουμε αν έχει λεία και στεγνή υφή. Σερβίρεται
ζεστό.
|