. |
-
Υλικά :
-
2 κιλά κολοκύθα
-
2 κιλά ζάχαρη
-
1ποτήρι νερό
-
1 βανίλια
-
λίγη γλυκόζη
-
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε τα κομμάτια της
κολοκύθας στην ασβέστη από το βράδυ μέχρι το πρωί. Μετά την πλένουμε πολύ
καλά. Τη ρίχνουμε στο βραστό νερό για να βράσουν και μετά περνάμε όλα τα
κομμάτια από το λεμόντιζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα στο σιρόπι
το οποίο βράζει χωρίς να τα ξεπλύνουμε από το λεμόντιζο. 'Oταν το σιρόπι
δέσει τότε το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την γλυκόζη και την
βανίλια.
Επιμέλεια: Margarita
|