. |
Κεφτέδες
-
Υλικά για 4 άτομα :
-
450γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
-
100γρ. καπνιστό μπέικον
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
50γρ. μπαγιάτικο ψωμί
-
½ κ.κ. ανάμεικτα μπαχαρικά
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
75γρ. ανάλατο βούτυρο
-
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
-
χυμό ½ λεμονιού
-
2 κουτ. φρέσκο άνηθο κομμένο
-
2/3 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
-
1 κλωναράκι άνηθο για γαρνίρισμα
-
Εκτέλεση :
Περνάμε το κρέας, το μπέικον,
το κρεμμύδι και το ψωμί από το μίξερ ή την κρεατομηχανή. Προσθέτουμε τα
ανάμεικτα μπαχαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αναμειγνύουμε
με τα χέρια μας. Πιάνουμε ένα κομμάτι και το πιέζουμε δυνατά πρέπει να
είναι σφιχτό και όχι πολύ υγρό. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα. Βουτάμε ένα κουτάλι σούπας
στο βούτυρο και μετά χρησιμοποιούμε για να σχηματίσουμε έναν κεφτέ. Συνεχίζουμε
με αυτόν τον τρόπο ώσπου να φτιάξουμε 12-14 κεφτέδες και τους βάζουμε στην
κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες ώσπου να ροδίσουν. Τους μεταφέρουμε
στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζωμό και τον χυμό λεμονιού και τους βάζουμε
να ψηθούν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο,
αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε
και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Γαρνίρουμε με άνηθο και
σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.
|