. |
Γαρίδες με καυτερή σάλτσα
-
Υλικά για 4-6 άτομα :
-
½ κιλό μικρές γαρίδες καθαρισμένες
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
6 κουταλιές σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
-
1 εκ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
-
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
-
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
-
4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
-
1 κουταλιά σούπας σέρι
-
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
-
300γρ.ντομάτες ώριμες, λειωμένες
-
2-3 καυτερές πιπεριές κομμένες σε
μικρά κομμάτια
-
4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
-
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε
το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα τζίντζερ και το τσίλι. Προσθέτουμε τις γαρίδες
και τις τηγανίζουμε για περίπου 3΄. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που
έχουμε ανακατέψει εν τω μεταξύ, εκτός από το νερό, το κορν φλάουρ και τον
μισό κόλιανδρο. Μαγειρεύουμε για 4΄. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό
και το προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύοντας απαλά για 1΄-2΄ ώσπου να αρχίσει
να πήξει η σάλτσα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με
τον κόλιανδρο που έχουμε φυλάξει και σερβίρουμε αμέσως.
|