Χαμπ ελ γιοζέ (καρυδοκεφτέδες)
-
Υλικά για 4 άτομα :
-
150γρ. καρύδια τριμμένα
-
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
-
½ κ.κ. κύμινο
-
1 κ.κ. ταχίνι
-
½ κ.κ. πιπέρι καγέν ή τσίλι σε σκόνη
-
50γρ. σουσάμι
-
λίγο λάδι ελιάς
-
1 πρέζα πάπρικα
-
1 κ.κ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
-
αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
εκτός από το λάδι και το σουσάμι ώσπου να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε
τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα κυλάμε πάνω στο σουσάμι ώσπου να
καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους. Προτού σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με πάπρικα
και μέντα.
χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ
Μπιριανά(κουρδική συνταγή)
-
Υλικά για 4 άτομα :
-
1 μέτριο κοτόπουλο βρασμένο και
κομμένο σε κομμάτια (χωρίς πέτσα και κόκκαλα)
-
4 μικρές κούπες ρύζι για πιλάφι
-
1 μικρό ποτήρι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
-
1 μικρή κούπα βρασμένα μαυρομάτικα
φασόλια
-
2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες και
κομμένες σε κύβους
-
1 μικρό ποτήρι σταφίδες(προαιρετικά)
-
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Τηγανίζουμε τα αμύγδαλα με
τις σταφίδες και τον άνηθο. Βράζουμε το ρύζι στο μισό χρόνο από όσο χρειάζεται
κανονικά, το σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο, το
ρύζι, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε
καλά και τα τηγανίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα φασόλια και τις πατάτες,
και σερβίρουμε.