. |
Γεμιστά αβοκάντο
-
Υλικά για 6-12 άτομα:
-
6 ώριμα αβοκάντο
-
6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
-
100γρ. ψαχνό από κοτόπουλο
-
ψάρι ή γαρίδες (βρασμένα)
-
2-3 κουταλάκια σούπας μαγιονέζα
-
1 αβγό βραστό
-
αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση :
Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος
και αφαιρούμε το κουκούτσι (χωρίς να το πετάξουμε). Ψιλοκόβουμε όλα τα
υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα αβοκάντο. Τα βάζουμε στο
ψυγείο, τοποθετώντας στο πιάτο και τα ολόκληρα κουκούτσια. ‘Ετσι τα ευπαθή
αβοκάντο δεν θα μαυρίσουν. Για να αδειάσουμε τα αβοκάντο χρησιμοποιούμε
κουταλάκι του γλυκού, σκάβοντας ως τον σκληρό φλοιό του λαχανικού.
Επιμέλεια: Margarita
|