ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2000
-- Άνιση αποδείχθηκε τελικά η μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή ο αντιδήμαρχος Γρεβενών, Κώστας Σκέντζος, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Μετά από 15 ημέρες στην εντατική του ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονταν, άφησε την τελευταία του πνοή στα 49 του χρόνια την Κυριακή 16 Ιανουαρίου. 
 

-- Την απόφασή του να μην είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε και επίσημα στις 15 Φεβρουαρίου ο πρώην βουλευτής Γρεβενών, Γιάννης Κωνσταντινίδης. Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως η απόφασή του είναι πολιτική και έχει να κάνει με την αντίθεσή τους προς τα κεντρικά επιτελεία του κόμματος, που επέτρεψαν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «άφρονες και απολίτικα» άτομα στο νομό να δημιουργήσουν «μία θλιβερή εικόνα» στο τοπικό κίνημα.
 

-- Με την έκθεση ξυλόγλυπτων έργων τέχνης, του Δημήτρη Αγοράστη άνοιξε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου τις πύλες του για πρώτη φορά το Λαογραφικό Μουσείου Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το παλαιό μύλο του Μπουσίου στις Εργατικές Κατοικίες. Την ίδια ημέρα εγκαινιάστηκε το δημοτικό ωδείο Γρεβενών, το οποίο θα στεγάζεται στο «Πέτρινο κτήριο», που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης από την Κοζάνη.
 

-- Έτοιμη να παράγει έργο είναι πλέον η Αναπτυξιακή Νομού Γρεβενών (ΑΝΝΓΡΕ), μετά την επίλυση και των τελευταίων προβλημάτων που είχε μέσα στο 2000. Ήδη έχουν εξευρεθεί και τα γραφεία στα οποία θα στεγάζεται . 
 

-- Υπογράφτηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου στην Αθήνα η προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Αστικής Εταιρίας Γρεβενών για την προστασία από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και του ΟΚΑΝΑ.
 

-- Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου το δάσος Τρέτιμο Δεσκάτης. Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κάηκαν 400 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καλαμιών και δάσους. Σε μία απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων έξω από τη Σαμαρίνα περιορίστηκε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την Κυριακή 16 Ιουλίου πάνω από 6000 στρεμματα από το πανέμορφο δάσος της Βάλια Κίρνας. Σε μία άλλη πυρκαγιά στις 26 Ιουλίου κατακάηκαν πάνω από 5000 στρέμματα στο Παϊτάνι Περιβολίου.
 

-- Ιστορική η 13η Σεπτεμβρίου 2000 για το δήμο Γρεβενών, καθώς αυτή την ημέρα κοινοποιήθηκε η απόφαση του 3ου θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικράτειας, με την οποία γίνεται γνωστό ότι εγκρίθηκε η νομιμότητα της επέκτασης του σχεδίου πόλεως, η οποία εκκρεμούσε εδώ και δύο δεκαετίες. Στο στάδιο της πράξης εφαρμογής μπήκε το σχέδιο πόλης από τις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα που  απόφαση έγκρισής του δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
 

-- Παραμένουν ακόμη  αναπάντητα τα πολλά ερωτήματα σχετικά με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού από τη «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»  στο τμήμα το Βενέτικου ποταμού, όπου γίνονται οι δραστηριότητες του ράφτινγκ, του κανό και του καγιάκ. Το θέμα αυτό ήρθε στην επικαιρότητα στις 15 Νοεμβρίου ενώ η κοινή απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Γεωργίας, που είχε υπογραφεί στις 21 Μαρτίου 2000, δεν εστάλη στο νομαρχιακό συμβούλιο Γρεβενών, τη διεύθυνση Βιομηχανίας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, το δήμο Γρεβενών και τη διεύθυνση Δασών. Ένα θέμα ανοιχτό για το 2001.
 

-- Αποτροπιασμό προκάλεσε η εγκληματική πράξη κυνηγών σε αγροτική περιοχή της Ιτέας Γρεβενών στι 25 Νοεμβρίου όταν εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα πανέμορφο αρκουδάκι 16 μηνών. Ο κυνηγετικός σύλλογος Γρεβενών και η Ομοσπονδία κυνηγετικών συλλόγων Βορείου Ελλάδος έχουν επικηρύξει του δράστες με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίου δραχμών. 
 

-- Δύο γρεβενιώτες ο πυγμάχος Αντώνης Γιαννούλας και η αθλήτρια της ρυθμικής Μορφούλα Ντόνα δόξασαν τον Ελληνικό και Γρεβενιώτικο αθλητισμό με τις διακρίσεις τους στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ. 
 
 

ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

 

www.goto.com   Cars Games | Mortgage Music | Travel | Weight Loss
www.fora.gr
www.fora.gr
Click Here



ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

EPISTROFH STA GREBENA

Created by FORa