ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΟ 2001
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Έκλεισε μετά από 13 χρόνια συνεχούς λειτουργίας  αρχές Ιανουαρίου το εργοστάσιο ινοσανίδας «Πίνδος MDF», με αποτέλεσμα οι 102 εργαζόμενοί του να μείνουν στο δρόμο. Παρά τις δυναμικές κινητοποιήσεις η ΑΤΕ, που είναι η κύρια μέτοχος του εργοστασίου δε δέχτηκε καμία θετική λύση γι’ αυτούς ακόμη και αυτό της μετάταξης 35 εργαζομένων σε άλλες εταιρίες του ομίλου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Υπογράφηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου από τον τότε υπουργό Εργασίας Αναστάσιο Γιαννίτση το ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για ανέργους του νομού Γρεβενών ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων δραχμών. Από το πρόγραμμα αυτό, που θα είναι τριετές και θα περιλαμβάνει ανέργους ηλικίας 18 έως 64 ετών και ήδη για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκε στα τέλη του έτους η δομή στήριξης η οποία και άρχισε την καταγραφή των ανέργων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ
Το 30% της διαθέσιμης έκτασης ολόκληρης της Επικράτειας για βιολογικές καλλιέργειες θα πάρει ο νομός Γρεβενών, μετά από απόφαση που πήρε αρχές Μαρτίου ο τότε υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης. Συγκεκριμένα στο νομό Γρεβενών θα κατανεμηθούν 9.000 από τα 30.000 διαθέσιμα στρέμματα.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Σε κυκλοφορία τέθηκε το Σάββατο 7 Απριλίου το τμήμα της Εγνατίας Οδού Γρεβενά-Μπάρα Σιάτιστας, ενώ στα μέσα Νοεμβρίου ο Αρκτούρος έδωσε το «πράσινο φώς» για την κατασκευή του τμήματος Γρεβενών-Παναγιάς Τρικάλων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης σε ηλικία 52 ετών άφησε την Πέμπτη 23 Αυγούστου και στις 10:15 το πρωί ο διευθυντής του ΙΚΑ Γρεβενών, Γεώργιος Μαραυγάκης μετά το νέο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Στο φως έρχεται καθημερινά από την αρχαιολογική σκαπάνη η πρώτη πόλη της Τυμφαίας χώρας, στο ύψωμα Καστρί Πολυνερίου-Αλατόπετρας Γρεβενών. Σύμφωνα με την υπεύθυνη αρχαιολόγο Στυλιανή Δρούγου, καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ, τα μέχρι τώρα ευρήματα, αλλά και οι ενδείξεις συνηγορούν για την ύπαρξη μιας ακμάζουσας πόλης στα τέλη του 4ου με αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα, η οποία και έπαιξε σημαντικό ρόλο λόγω και της στρατηγικής της θέσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέλος της νέας κυβέρνησης, που προήλθε από τον ανασχηματισμό του Οκτωβρίου είναι πλέον ο Λευτέρης Τζιόλας, βουλευτής του νομού Γρεβενών. Ο κ. Τζιόλας αναλαμβάνει τη μία από τις δύο θέσεις υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Την ψηλότερη κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρου κατέκτησαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου οι τρεις ορειβάτες του Χιονοδρομκού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών, Γιώργος Τόττας, Γιάννης Γούσιος και Ανδρέας Σλιάρας, μαζί με δύο ακόμη ορειβάτες από τη Φλώρινα, τους: Θεόδωρο Φάτση και Γιάννη Χρήστου.

ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ
 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ηλεκτρονική εφημερίδα
www.fora.gr/grevena
Αυτό το site έχει κατασκευαστεί από τη ΦΟΡΑ
ψάξτο