-
Προσπαθούμε να διαβάσουμε κάποιες ετικέτες
των κρασιών μαντεύοντας ποια γεύση κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα.
Κάθε κρασί έχει την ταυτότητά
του. Την ετικέτα.
-
Κάθε κρασί έχει
-
ένα όνομα
-
μία χρονολογία γέννησης
-
ανήκει σε μια κατηγορία κρασιού
(ΟΠΑΠ, Τοπικός οίνος, Επιτραπέζιος, κλπ.)
-
αναφέρει το όνομα του
οινοποιείου που το εμφιάλωσε
-
εάν είναι ξηρό, γλυκό ή ημίγλυκο
κλπ.
-
Μερικά κρασιά δίνουν περισσότερες πληροφορίες
για τον εαυτό τους.
-
από ποια ποικιλία προέρχονται
-
από ποια ακριβώς περιοχή
-
εάν ακολουθήθηκε ειδική μέθοδος
οινοποίησης
-
σε τι βαθμούς θα το πιείτε,
κ.α.
-
Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας "άσχετο"
, έστω κι αν είστε φίλος του κρασιού, προσπαθήστε να αποκαλύψετε τις επιθυμίες
σας και να απαντήσετε σε ερωτήματα του τύπου:
-
Τι κρασί να πάρω; Λευκό ή κόκκινο;
-
Ξένο ή ελληνικό;
-
Από ποια περιοχή να προέρχεται;
-
Ποιας χρονολογίας θα είναι;
-
Θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσω
ένα γλυκό κρασί που σίγουρα θα μου αρέσει; Όμως ένα γλυκό κρασί δεν ταιριάζει
και τόσο με μπάρμπεκιου...
-
Ξεκινήστε να δοκιμάζετε.
Υπάρχει πλήθος καλών κρασιών
στην αγορά σε προσιτές τιμές αλλά και άλλα, πιο ακριβά κρασιά αν
αποφασίσετε να "επενδύσετε" πάνω τους.
_______
ΚΡΑΣΙ > ΘΕΜΑΤΑ
< ΚΡΑΣΙ
Copyright
© 2000 Chrysoula Kritharioti
|