www.fora.gr
www.fora.gr
Click Here
fora.gr ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΦΥΣΗ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΔΙΑΦΟΡΑ
Magazino< www.fora.gr/magazino >
 
.
‘Εχω στρες τι μπορώ να κάνω? Πώς μπορώ να «ανέβω»?- Μικρά μυστικά για να καταπολεμήσετε το στρες

             ‘Εχω στρες τι μπορώ να κάνω? Πώς μπορώ να «ανέβω»?- Μικρά μυστικά για να καταπολεμήσετε το στρες.
· Ηρεμήστε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μουσική χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πρόκειται για το είδος που μας αρέσει. Αν η μουσική που ακούμε μας αρέσει τόσο πολύ ώστε να μας προκαλεί ρίγη ηδονής στην σπονδυλική στήλη, τότε είναι σίγουρο ότι έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας. Κι αν παίζουμε και οι ίδιοι κάποιο όργανο, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα. Η μουσική έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμά και τους πονοκεφάλους. 
· Βάλτε τη ζωή σας σε τάξη. Ξεκαθαρίστε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε στην ζωή σας. Πετάξτε τα πράγματα που σας κουράζουν και σας απορροφούν πολύτιμη ενέργεια. Βρείτε ποιοι είναι οι στόχοι σας, τι θέλετε να πετύχετε, ποιες δραστηριότητες σας ευχαριστούν, πως θα οργανώσετε καλύτερα την ζωή σας. Φροντίστε να συναναστρέφεστε ανθρώπους με θετική ενέργεια, που σας μεταδίδουν ευχάριστα συναισθήματα και κέφι για ζωή. Το ξεκαθάρισμα αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
· Γυμναστείτε. Η τακτική, ήπια γυμναστική είναι βέβαιο ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, βελτιώνει την υγεία, περιορίζει το στρες και μας βοηθάει να διατηρούμε σε φόρμα. Ωστόσο δεν πρέπει να το παρακάνουμε γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι έντονες, παρατεταμένες και κουραστικές ασκήσεις μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, ειδικά σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.
· Ελαφρύνετε το καθημερινό σας πρόγραμμα. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει πως ενώ νιώθουμε πιο πιεσμένοι και αγχωμένοι απ’ ότι πριν από 20 ή 30 χρόνια, στην πραγματικότητα σήμερα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας. Το πρόβλημα είναι ότι αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο μας, με αποτέλεσμα να φορτώνουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα με πολλές δραστηριότητες. Ακυρώστε λοιπόν κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις ή επαγγελματικά ραντεβού μικρής σημασίας και αφιερώστε αυτές τις ώρες στον εαυτό σας, κάνοντας ό,τι σας ευχαριστεί.
· Χαλαρώστε σε κατάσταση ζεν. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός, κυρίως όταν εξασκείται τακτικά, μειώνει στο ελάχιστο τα άγχος, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο αίμα. ‘Αλλωστε δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που στο διαλογισμό βρήκαν την υγεία τους. Για να αντιμετωπίσετε λοιπόν πιο εύκολα τις καθημερινές δυσκολίες, μπορείτε να καταφύγετε στην αυτοσυγκέντρωση. Χρησιμοποιήστε όποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα – αναπνευστικές ασκήσεις, ελαφριές ασκήσεις αερόμπικ ή ασκήσεις γιόγκα. Ακόμα και η προσευχή μπορεί να σας ανακουφίσει. Προσευχηθείτε, αν 
αυτό σας κάνει καλό. 
 
 
Τι περιέχει Τι προσφέρει στον οργανισμό
Μπρόκολο Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο,Βιταμίνη C, βιταμίνες Β3 και Β5,φολικό οξύ, φυτικές ίνες Αντιοξειδωτικό και αντιμικροβιακό,βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου.
Ακτινίδιο Μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, Βιταμίνη C, ένζυμα Απομακρύνει το περίσσευμα των Αλάτων και βελτιώνει την πέψη χάρηστα ένζυμα που περιέχει.
Σολωμός Ασβέστιο, σελήνιο, βιταμίνεςΕ και D, Ω-λιπαρά οξέα Συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και εξα-σφαλίζει την καλή κατάσταση της επι-δερμίδας, των δοντιών & των οστών. 
Μήλο Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βήτα-καροτίνη, πηκτίνη Εξουδετερώνει τις τοξίνες και προλαμβάνει τις εντερικές διαταραχές,μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης.
Λάχανο Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο,φώσφορο, βιταμίνες C, K και Ε, φολικό οξύ, ιώδιο,βήτα-καροτίνη Το ωμό λάχανο βελτιώνει τη λειτουργία στομαχιού & εντέρου, καταπολεμά τους  ιούς και διεγείρει το ανοσοποιητικό.
Πατάτα Κάλιο, βιταμίνες Β3 και C,φολικό οξύ Ο χυμός της πατάτας επιδρά ευεργετικά στη λειτουργία του συκωτιού και των μυών. 
Πορτοκάλι Βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, φολικό οξύ Διεγείρει το ανοσοποιητικό, βελτιώνειτην πέψη, λειτουργεί αποτοξινωτικά.
Φράουλα Βιταμίνες C και Κ, βήτα-καροτίνηφολικό οξύ, κάλιο Καταπολεμά τις ιώσεις & φλεγμονές,βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.www.fora.gr
www.fora.gr
Click Here